Tervetuloa seiskat uuteen wikiimme!


Tämä wiki tulee olemaan yhteinen työskentelyalustamme tämän loppukevään. Aloitamme kuviksen kanssa yhteistyön ja sen tuloksena syntyy ainakin sarjakuva, joka tehdään jonkun vitsin pohjalta. Sen lisäksi jatkamme äikässä jotenkin

a) vitsien ja huumorin tai
b) sarjakuvien Piada2.jpgkäsittelemistä

Huom! Täällä työskennellessäsi ota huomioon kaksi asiaa:

  1. Älä poista toisten tekemiä juttuja
  2. Suojele yksityisyyttäsi ja toimi täällä esim. lempinimellä

Wiki on avoin kaikille ja toivottavasti voimme myös pitää sen sellaisena. Se kuitenkin edellyttää, että pidättäydytte täällä kaikenlaisesta trollaamisesta.

Ensimmäinen tehtävä


Mene sivulle Ensimmäinen puumerkki ja jätä sinne joku jälki itsestäsi. Jäljen pitää olla jotenkin sellainen, että me muut tunnistamme sinut siitä. Voit esimerkiksi vaikka kirjoitaa vaan Moi! t. Charppa. Tai sitten jotain muuta. Muista kuitenkin, että tämä on kouluhommaa, joten säädä tyyli sen mukaan :)

Toinen tehtävä


Ope on tuonut luokkaan läjän sarjakuvia. Valitse itsellesi luettavaa. Lue sarjakuva ja tee lukiessasi muistiinpanoja esimerkiksi sarjakuvan hahmoista, juonesta, tapahtumapaikasta jne. Kun olet lukenut sarjakuvan, kirjoita siitä esittely. Huom! Sarjakuvia säilytetään luokassa, eli palauta se tunnin lopussa samaan paikkaan, mistä sen lainasitkin.

Kolmas tehtävä


Etsi netistä joku tarina, novelli, uutinen tms. ja tee sen pohjalta sarjakuva. Etsi itsellesi sopiva väline sarjakuvan tekoon osastosta Työkaluja sarjakuvan tekoon netissä Hyödyllisiä linkkejä -sivulta. Kun sarjakuvasi on valmis, lähetä se opettajalle sähköpostilla osoitteeseen nina.rantapuu@gmail.com Liitä mukaan myös linkki tekstiin, jonka pohjalta sarjakuva on tehty.


T. Nina


Kuva: Lucio Luiz

Kuviksen tehtävä


-piirrustuspaperi A4 vaakaan
-3-4 ruudun strippi Hesarin sarjakuvasivun tyyliin...
-lopputulos mustavalkoinen tussityö, ensin luonnostelu suttupaperille

lisäarvoa tulee:
- omaperäisestä kuvakulmasta
- kuvakokojen hyödyntämisestä
- hahmon ilmeikkyydestä

t. Miia